Van Het Koken

‘Literalicious’


Koken met een knipoog naar literatuur en poëzie

-een cursus in drie hoofdstukken-

In ‘Literalicious’ draait het niet alleen om samen koken en samen eten, maar is er ook volop aandacht voor het verhaal. Het verhaal kan gevonden worden in een boek, roman, gedicht of soms in de ontstaansgeschiedenis van een gerecht. Met elkaar gaan we aan tafel om te lezen, luisteren, ontdekken, te bereiden en natuurlijk ook om te eten. Wat is het verhaal achter de ‘bal der ballen’ van Giphart? Proef de liefde in de kalkoen met ‘Mole’ van Laura Esquivel. Was de asperge van Asselberg echt verliefd? Voor welke salade schreef Annie MG haar ballade? En is de ‘Tarte Tatin’ een keukenongelukje, streekgerecht of kasteelgeheim? 



Willemien Schipper bakt, braadt, kookt en doceert, leefde jarenlang als ‘Kok in Frankrijk’ geniet van al het lekkers des levens en leest graag een goed boek. In haar workshop ‘Literalicious’ smelten al deze ingrediënten samen tot een ‘velouté’ waar u nog lang van zult nagenieten.


WAAR EN WANNEER?

Amersfoort   
Start: maandag 23 september  2019 

inschrijven:  https://www.vuamersfoort.nl/culinair

Bilthoven
Start: dinsdag 29 oktober 2019

inschrijven: https://bibliotheek.ideacultuur.nl/actueel/agenda/1564-literalicious 


Meer info?
Telnr.: 06-45202021
E-mail: schipperwillemien@gmail.com